Selecteer een pagina

Op het bedrijventerrein ZKD hebben de ondernemers last van “langparkeerders”. Dit zijn voertuigen die langer dan 28 dagen in de openbare ruimte staan. Deze overlast gevende voertuigen vallen o.a. op door de zachte banden, groene aanslag op de raamrubbers, de regensporen op de banden en onkruid dat direct rond de auto door de bestrating groeit.

Onderzoek heeft uitgewezen dat deze voertuigen toebehoren aan lokale auto- en garagebedrijven. Het gaat dan om voertuigen voor de (export) handel, voertuigen die ter reparatie zijn aangeboden, schadeauto’s (met kenteken en zonder), autowrakken en aanhangers. Ook staan er incidenteel caravans en campers waar ook in geslapen wordt.

Op bijgaande foto’s ziet u enkele van de voertuigen die overlast geven. Al deze voertuigen staan al langer dan een half jaar op een parkeerplek. De bakwagen met de graffiti is de absolute koploper, deze staat er al ruim 3 jaar. Het opmerkelijke aan dit voertuig is dat het wel APK gekeurd is maar nooit van zijn plaatst is geweest.