Selecteer een pagina

Gratis tips en hulp van de gemeente Den Haag bij uw financiën

De coronacrisis heeft voor veel ondernemers gevolgen voor hun inkomen. Zorg ervoor dat u geen blijvende geldproblemen krijgt en kom op tijd in actie. Maak gebruik van de gratis tips en hulp die de gemeente Den Haag biedt.

Sociaal raadslieden: hulp en advies bij juridische problemen
Heeft u financieel juridische problemen of vragen? Bijvoorbeeld over belastingen, toeslagen of uitkeringen? Dan kunt u terecht bij de sociaal raadslieden van de gemeente. Sociaal raadslieden:

  • checken samen met u of u recht heeft op een van de regelingen die vanwege corona in het leven zijn geroepen, zoals Tozo;
  • bieden hulp bij het al dan niet bezwaar maken bij een afwijzing van een aanvraag;
  • checken samen met u of u gebruik kunt maken van bestaande regelingen, zoals woonkostentoeslag;
  • bemiddelen bij problemen met (overheids)instanties, zoals schuldeisers;
  • bieden hulp bij problemen met de Belastingdienst.

Afspraak maken? Bezoek de website. (link naar https://www.denhaag.nl/nl/zorg-en-ondersteuning/sociaal-raadslieden-hulp-en-advies-bij-juridische-problemen.htm#afspraak-maken)

Gemeentelijke Kredietbank
De Gemeentelijke Kredietbank kan u adviseren wanneer u uw hypotheek niet meer kunt betalen. U kunt er ook terecht voor het afsluiten van een lening.

  • Heeft u een eigen woning (evt. met overwaarde), en wilt u weten of u dat kunt inzetten voor bijvoorbeeld het aflossen van schulden, noodzakelijk onderhoud of het vergroten van uw inkomen?
  • Heeft u een eigen koopwoning en kunt u de hypotheek niet meer betalen?

Neem contact op met de Gemeentelijke Kredietbank voor advies over uw hypotheek. Of het eventueel oversluiten van uw lopende hypotheek. <link naar https://www.denhaag.nl/nl/werk-bijstand-en-uitkering/geld-lenen/hypotheek-bij-de-gemeentelijke-kredietbank-aanvragen.htm>

  • Heeft u een inkomen of een uitkering aangevraagd? Dan kunt u mogelijk geld lenen bij de Gemeentelijke Kredietbank voor het aflossen van schulden of een noodzakelijke aankoop.

Kijk op de website van de Gemeentelijke Kredietbank hoe u hiervoor in aanmerking komt. <link naar https://www.denhaag.nl/nl/werk-bijstand-en-uitkering/geld-lenen/geld-lenen-bij-de-gemeentelijke-kredietbank.htm>

Meer informatie
De gemeente helpt u graag bij uw vragen over geldzaken. Wilt u besparen of weten waar u korting op kunt krijgen? Heeft u hulp nodig bij schulden? U kunt bij de gemeente terecht voor hulp, advies en ondersteuning. Op denhaag.nl/geldzaken vindt u alle informatie.