Selecteer een pagina

Ondernemend Den Haag kwam donderdag 13 juni samen in de Fokker Terminal voor een dosis inspiratie tijdens Den Haag Inspireert! Ondernemers en werkgevers keken gezamenlijk naar de toekomst van de stad en sloegen de handen ineen. Netwerken en inspireren stonden de hele middag centraal tijdens het evenement georganiseerd door de Economic Board The Hague en de gemeente Den Haag.

Inspiratiesessies
De middag werd gestart met verdiepende inspiratiesessies. Zo kon men in gesprek met de top van het Haagse bedrijfsleven én waren er verschillende sessies met een focus op een specifiek onderwerp, zoals: circulaire bedrijfsvoering, tekorten op de arbeidsmarkt, AI & marketing en IT talent.

Plenaire programma
Na de inspiratiesessie startte het plenaire programma onder leiding van host Jörgen Raymann. Vijf inspirerende ‘seven-minute talks’ stonden op het programma. De vijf sprekers waren allemaal aangedragen door de wethouders van de gemeente Den Haag.

Zo sprak Dominique Schreinemachers, militair vlieger en gedragsbeïnvloedingspsycholoog, over mentale kracht en werken in teamverband. Stedenbouwkundige Hilde Blank, sprak over bouwen en ruimtelijke ontwikkeling in Den Haag. Ron Steenkuijl, directielid ADG dienstengroep, nam vervolgens de zaal mee over het bouwen van sociale maatschappelijke bruggen. Yvette Watson nam het stokje over en inspireerde de zaal over duurzaam ondernemen én de transitie naar een circulaire economie. Harry de Bruijn, bestuurder ROC Mondriaan, sloot de presentaties af met zijn verhaal over de arbeidsmarkt én iedereen daarbij betrekken.

Haagse Parel
Tot slot werden de Haagse Parels 2024 uitgereikt. Wethouder Nur Icar overhandigde de Haagse ondernemersprijs aan de winnaars Tuincentrum Ockenburgh, in de categorie Uitzonderlijke bijdrage, en Circular Green in de categorie Impactvolle circulaire onderneming.

Den Haag Inspireert 2024 Aftermovie | Economic Board The Hague | Fokker Terminal – YouTube